Den store fodboldordbog for kvinder #2

Den store fodboldordbog for kvinder #2

(Se del 1 her)

Frispark = hvis hold Gucci begår en forseelse (ifølge fodboldloven, that is) bliver der dømt frispark til hold Louis Vuitton (hjælper det ikke lidt, når man bruger termer, som er velkendte i kvindeverdenen?!).

Straffespark = hvis hold Gucci begår en forseelse, imens de opholder sig i straffesparksfeltet, bliver der dømt straffespark til hold Louis Vuitton. Et straffespark er altid spændende. Også selvom spillerne tit rammer ved siden af målet. Og HUSK for Guds skyld, at du ikke må snakke, når der er straffespark!

Offside illustreret ved hjælp af neglelak vs. læbepomade. Den forreste læbepomade, som modtager bolden, er i offside.
Genbrugsbillede fra del 1 af ordbogen – men her kan I da se straffesparksfeltet (den største firkant).

Rødt kort = når en spiller har begået en forseelse, kan dommeren straffe ham med et rødt kort. Det betyder, at han bliver smidt direkte ud af kampen! De andre spillere og træneren bliver sure (og det er altså ikke ligesom i håndbold, hvor en anden spiller får lov at komme ind på pladsen efter to minutter!).

Gult kort = når en spiller har begået en forseelse (men ikke helt så slemt som ovenstående), kan dommeren straffe ham med et gult kort. Her bliver spilleren advaret om, at næste gang så er det ud! To gule kort i samme kamp giver nemlig rødt kort.

Lille note: i forhold til ovenstående punkter, som handler om at straffe fodboldspillerne, bliver der tit brokket helt pinligt meget til dommeren. Og det kan godt tage tid. Lang tid. Fodboldspillere har generelt lidt problemer med bare at holde kæft og tage deres straf som en rigtig mand. Hello, if you can’t do the time, don’t do the crime, Mr.!

Tillægstid = spillerne spilder ret meget tid på banen under en fodboldkamp (der skal grædes, jubles, tudes, filmes, brokkes, bindes støvler og meget mere), og derfor bliver der til sidst lagt et vist antal minutter til den ordinære spilletid.

Udskiftning = hvis en spiller bliver skadet/ked af det/forpustet/talentløs, kan han skiftes ud med en spiller fra bænken. Det kan hvert hold som hovedregel gøre tre gange i hver kamp.

Nummer 10 = det spillernummer, som alle de store stjerner har spillet med. Jeg nævner i flæng: Pele, Zidane, Rooney. Ok, det var måske ikke i flæng.

Sådan piger, så skulle I meget gerne være helt klar til at indtage VM og snakke med, når mændene snakker bold. Men husk lige at skifte ord som dramaqueen og hold Gucci ud – det var selvsagt udelukkende for at benytte mig af (overdrevet) kvindesprog i forklaringerne…

Del bloggen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares