Tjener, er der salat i jeres salat?

Tjener, er der salat i jeres salat?

I lørdags var jeg på café med min mor og bror. Efter at have dobbelttjekket menukortet og overvejet lidt frem og tilbage, bevægede vi os op i baren for at bestille. Derefter skete følgende:

Min lillebror spørger den søde tjener: Hvad er der i jeres vegetarsalat?
Tjeneren tænker sig om: Hmm, jeg går lige ud og spørger i køkkenet.
Tjeneren går ud i køkkenet, og kort efter vender hun tilbage.
Tjener: Der er salat og grøntsager!
Os: …
Tjener: Vil I gerne vide det mere specifikt?

Jeg ville ønske, at ovenstående var en fiktiv situation, som jeg havde fundet på for underholdningsværdiens skyld. Og jeg kan godt forstå, hvis nogle af jer tror det. Men jeg sværger – det er så sandt, som at jeg elsker marcipanbrød (og dét er der mange vidner på)!

Både min bror og jeg stod tavse og en anelse forvirrede tilbage. Altså helt ærligt! Jeg havde hovedet fyldt med undren og spørgsmål, som jeg naturligvis ikke ville være bekendt at stille. Og så er det jo skønt at have en blog, hvor man kan komme ud med den slags:

Spørgsmål 1: Troede hun seriøst, at vi ville være tilfredse med svaret salat og grøntsager? Troede hun virkelig, at vi ikke kunne regne den ud fra starten af?

Spørgsmål 2: Hvor dumme mon vi ser ud, nu hvor vi åbenbart ligner nogen, der ikke selv kan regne os frem til, at en vegetarsalat højst sandsynligt indeholder salat og grøntsager?

Spørgsmål 3: Hvorfor tog hun overhovedet selv til takke med den beskrivelse fra køkkenmedarbejderne? Jeg mener, det kunne hun da forhåbentligt også selv have tænkt sig til (hun så nemlig på ingen måde dum ud).

Spørgsmål 4: Er der overhovedet nogen, der serverer en salat uden salat? Og grøntsager?

Spørgsmål 5: Bliver vi virkelig nødt til næste gang at omformulere spørgsmålet til: Hvilken slags salat og grøntsager er der i jeres salat?

Til den ellers rare tjeners forsvar skal det siges, at hun lidt senere afslørede, at der også var oliven og feta på ingredienslisten. Min bror valgte dog at bestille en anden ret…

 

Del bloggen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares