Beretninger fra en nat i naturen

Beretninger fra en nat i naturen

Hvad jeg lavede i går? Jo, jeg tilbragte skam aftenen og natten ude i naturen. Sammen med min far, bror og faster drog jeg på sheltertur ude midt i den mørke skov. Lige da praktikdagen var slut, satte jeg kurs mod skoven sammen med mit lille overlevelseskit; sovepose, lommelygte, varmt tøj og en fuldt opladet iPhone (kun til billeder naturligvis). bål

Jeg havde forberedt mig på det værste. For jeg er ærlig talt ikke særlig vild med insekter og småkryb. Så jeg havde brugt lidt tid på at udtænke en måde, hvorpå jeg kunne ligge helt gemt i soveposen, så der ikke kunne kravle edderkopper og den slags op i hovedet på mig, men hvor jeg stadig kunne trække vejret.

Jeg blev naturligvis gjort til grin af de andre B.S.-typer, som jeg havde med på turen. Det er åbenbart ikke særlig spejderagtigt lige at tjekke jorden/træstubben for småkryb, inden man sætter sig på den. Erfarede jeg. Det er heller ikke velset at springe op i en fart, fordi noget kravlede nede ved ens sko. Og man fjerner heller ikke mascara. Men så ved jeg jo det til en anden gang.

Desuden er min blære på størrelse med en ært, og det er jo ikke sådan lige til at finde et toilet derude blandt græs, træer, fugle og rovdyr! Så også dér havde jeg lidt af en udfordring. Men hovedsagen er, at jeg overlevede, og at det var en virkelig god tur.

Vi lavede dejlig mad, hvorefter vi alle sad omkring bålet, og så var der ellers dømt fællessang. Sådan en rigtig lejrbålsstemning, I ved. Vi sang en masse sange (så godt vi nu lige kunne huske dem), som mindede os hver især om morgensang i folkeskolen, efterskoletiden eller spejderturene. Derefter blev der snakket, grinet og hygget. Vi lavede hele TO slags desserter over bål, hvoraf den ene var pandekager. Til sidst kravlede vi i soveposerne, hvor vi spiste matadormix og snakkede og grinede lidt mere. Jamen altså, what’s not to like? gryderet

Ved 4-tiden faldt der ro over lejren. Ah. Søvn i den frie natur. Jeg indrømmer det gerne: det var faktisk skide hyggeligt at ligge der midt i skoven. Allerede klokken 7 vågnede de første (de to ældste naturligvis). Shit! Jeg var ikke lige klar på at forlade min varme og insektfri sovepose endnu, så min bror og jeg nappede en time mere.

Jeg var positivt overrasket over det hele – især manglen på smådyr og insekter – så jeg er mere end klar på en tur igen en anden gang. Jeg skal bare lige udvikle lidt flere B.S.-skills, så jeg kan hamle op med de andre…

Eftersom det ikke blev til ret mange timers nattesøvn, kunne jeg naturligvis ikke holde mig vågen i toget, da jeg senere vendte snuden hjem mod Århus. Desværre har jeg åbenbart problemer med at sove på en normal, diskret og almindelig måde i offentlig transport! Først vågnede jeg med munden halvt åben (oh, skræk) og senere vågnede jeg med et sæt, fordi toget pludselig blev invaderet med nye passagerer. Derfor besluttede jeg mig for at holde mig vågen resten af turen. Jeg skulle ikke nyde noget af at udvise flere direkte ucharmerende og halvpinlige grimasser i søvne. Jeg mener, tænk hvis nogen valgte at skrive om mig på deres blog!

Del bloggen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares