Der findes ikke dårligt vejr – kun forkert påklædning

Der findes ikke dårligt vejr – kun forkert påklædning

IMG_0510
Kæmpe regnvejr i Djurs såkaldte “sommerland”.

…dét er bare en talemåde, jeg ikke kan forene mig med. I har sikkert alle sammen fået smidt den i hovedet lige så ofte som mig. Altid af en virkelig entusiastisk lærer, pædagog eller forælder i et forsøg på at få en regnfyldt løbetur, skovtur eller anden udflugt til at synes langt mere attraktiv end først antaget.

Og ja, selvfølgelig er det da korrekt, at man med den rette påklædning kan gøre dårligt vejr lidt mindre dårligt. Det bliver lettere at overskue snevejret med en kæmpe vinterfrakke samt halstørklæde og vanter. Regnvejret bliver sjovt nok også lidt hyggeligere, når man har regntøj og gummirøjsere på (og sidstnævnte skal helst være gule). Men det ændrer dog ikke på det faktum, at dårligt vejr altså findes. Det er simpelthen for overskudsagtigt og hippie-wannabe at nægte eksistensen af dårligt vejr. Selv Arne fra Jul på Vesterbro ville give mig ret her.

Jeg har været til Grøn Koncert i et vaskeægte skybrud et år. Med et kæmpe militærregnslag på. Dét kan man da kalde korrekt påklædning! Men det gjorde altså ikke vejret specielt godt. Måske blev mit tøj ikke direkte vådt, men jeg kunne stort set ikke se en skid, fordi regnen stod i lårfede stråler direkte ind i øjnene på mig (goodbye kontaktlinser). Jeg kunne heller ikke nyde min øl, fordi den blev blandet op med 50 % regnvand i løbet af få minutter (ja, føj for pokker da, vand i min øl). Så jo, lige dér vil jeg vove at påstå, at vejret var dårligt på trods af min påklædning, som ellers var i direkte overensstemmelse med selveste grønspættebogen.

Heldigvis er jeg udstyret med 3 års erfaring som on/off-pædagogmedhjælper, så der skal mere end en smule vand til at slå mig ud. Og det er jo naturligvis også bare det, folk mener, når de påstår, at der ikke findes dårligt vejr, men kun forkert påklædning. Men det skete bare altid, når man stod der i folkeskolen og virkelig ikke kunne overskue længdespring eller 100 meter-løb i haglvejr. Og så var der da ikke noget mere irriterende, end det überpositive overskudsmenneske af en lærer, der med et kæmpe smil lige smed ”der findes ikke dårligt vejr, men kun forkert påklædning”-kortet.

Og jeg anser altså mig selv for et meget positivt menneske. Men nogle gange er det bare okay at brokke sig over en orkan eller et skybrud! Jeg stillede mig selvfølgelig stadig på forreste parket til Grøn Koncert og skrålede med på musikken. Og morede mig. Men derfor var det sgu alligevel pisse dårligt vejr…

Del bloggen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares